Imponerende rekord: Nibe Festival leverer overskud på 3,6 millioner til velgørende formål

For fem måneder siden var 18.000 glade festivalgæster og ikke mindst 4.700 frivillige ildsjæle samlet til én stor fest i Skalskoven i Nibe. 2023-udgaven af Nibe Festival må i den grad siges at være en succes, og det kan nu også afspejles i et flot rekordoverskud på 3,6 millioner kroner, som skal doneres til velgørende formål. 

– Det er vilde tal, og helt sikkert en stor og vigtig milepæl i festivalens historie. Vi er enormt stolte og tilfredse med, at vi ikke alene afviklings- og oplevelsesmæssigt, men altså også økonomisk, ramte den bulls eye med Nibe 2023, lyder det fra talsmand Peter Møller Madsen.  

Den tidligere overskudsrekord for festivalen lå på 2 millioner kroner. Opbakningen fra både gæster, samarbejdspartnere, leverandører og frivillige må derfor siges at være helt tydelig. 

– Vi har så meget momentum og så meget power i disse tider, og det skal vi selvfølgelig også bruge til at sikre, at fremtidens festivaler bare sidder lige i skabet. Vi er et rigtigt godt og på alle måder givende sted lige nu, siger Peter Møller Madsen. 

Ny model for uddeling af overskud 

Festivalen er dybt afhængig af gode hjælpende hænder, og derfor går en pæn del af overskuddet også til de mange foreninger, der er involveret. Men med et større overskud er der også skabt rum til at kigge i endnu flere – og nye – retninger. 

– Der er rigtigt mange gode formål og initiativer, hvor en stor eller mindre del af 3,6 millioner kroner kan gøre en forskel. Vi vil derfor bruge lidt tid på at udarbejde en strategi og en ramme for udlodningsudvalget, så vi kan sikre, at ikke bare flest mulige tilgodeses, men også at vi får givet bredt og ikke mindst husker områder, der måske sjældent får støtte, fortæller bestyrelsesformand Thomas Larsen. 

Allerede nu er 325.000 kroner sendt ud for at gøre en forskel hos nogle af de mest trængende. Blandt andet har Nibe Festival Fonden doneret 100.000 kroner til et nyt gavlmaleri ved kræftafdelingen på Aalborg Universitetshospital. Gavlmaleriet bliver 3×40 meter og udføres i øvrigt af street art-kunstneren Frida Stiil Vium, som tidligere har lavet kunst på festivalen.  

Ansøgningsprocessen og procedurer for tildelingen af midler fra den nye pulje kommer på plads primo 2024, og Nibe Festival forventer, at ansøgninger bliver behandlet i det nyetablerede udlodningsudvalg i løbet af årets første og andet kvartal.