Så er de sidste navne klar til Nibe Festival 2024 

Et nordjysk talent og potentiale, nye fremadstormende danske kvinder, sidste navn på Blå Scene samt masser af fest til Grøn Scene. Programmet til Nibe Festival 2024, som er totalt udsolgt, er nu på plads.  

Hjalmer 

Topaktuelle Hjalmer vender tilbage til Nibe. Har allerede siden gennembruddet leveret masser af store ørehængere, og det fortsætter med de nyeste singler ”Krystaller” og ”Aldrig Alene”. Og netop alene bliver Nibegæsterne næppe, når Hjalmer og bandet fredag d. 5. juli spiller Blå Scene. 

Dahlin 

Med kæmpehittet ”Intercitylyn” kommer Dahlin buldrende igennem landet som et velsmurt tog. Heldigvis stopper ”toget” op i Nibe, hvor Dahlin torsdag giver et halvakustisk sæt på festivalens intime scene – Den Lille Fede. 

Specktors 

Sidst Specktors spillede Nibe gav de en helt forrygende koncert på en godt pakket Blå Scene – det var i 2022. Nu er partypatruljen tilbage i Nibe, hvor de tirsdag aften spiller Grøn Scene på Camp Øst. Det er SÅ meget fest, det er SÅ meget ”Lågsus For Evigt”, ”Unz Unz” og ”Havnen”. 

Ella Augusta 

Som med Dahlin, så fik Ella Augusta topanmeldelser på den nyligt afviklede SPOT Festival. Ella Augusta indlemmes selvfølgelig også i Nibe-programmet, hvor der fredag d. 5. juli skal fælleskabsfestes med ny-klassikeren ”Første dag” – duetten med Benjamin Hav, ”Baglæns” og ”Internetsangen”. 

EMIL 

Nordjyske EMIL er blandt de sidste 5 navne i Karrierekanonfinalen, og nu altså også klar til Nibe. På førnævnte SPOT gav EMIL – og bandet en meget omtalt koncert, som klart viste, at EMIL kan gå hele vejen, og formodentligt og forhåbentligt står foran et stort gennembrud.  

Schæfer 

Band Battle vinderne Schæfer er som EMIL et drøngodt bud på masser af nordjysk fremtid på den danske musikscene. Duoen Anna Skov Jensen og Emil Mors Rasmussen bakkes på Nibe op af et stærkt hold og leverer dyb, skarp og kreativ indie-jazz. Gaffa skrev – ”Selvom de syv unge musikere ser søde ud, kan de godt bide fra sig. De tager publikum med storm og efterlader dem målløse”. 

Randers Cowboys 

”Shuffler Hele Natten”, ”Hvem Er Vi” og ”DRUK” er rendyrkede fest-kickstartende landeplager fra Randers Cowboys. Randers Cowboys åbnede Grøn Scene i 2022, og nu rider duoen videre og skyder med skarpt på den scene, som de dengang mere eller mindre nedlagde.  

Rakkerpak 

Nordjyske Rakkerpak spillede også Grøn Scene i 2022. Vi ser frem til at Rakkerpak, som efter sigende smider endnu en EP i løbet af sommeren, laver stor fest på Camp Øst. Frem til, at den uovertrufne dynamik, al charmen, rytmen, energien og i det hele taget den unikke fusion af pop og hiphop indtager Grøn Scene. 

KALA LUNA 

Bag kunstnernavnet KALA LUNA, gemmer sig 24-årige og lokale Katrine Lundsteen Lauritzen, der sammen med sit band spiller indiepop. KALA LUNA leverer stor lyrik med gennemborende tekster, der tager fat på sårbare emner som bl.a. sorg, kærlighed og frygt. Lyrikken er pakket ind i en dyne af spacy temaer og storslåede omkvæd, og tager dig med ind i et drømmende univers af fine, poppede melodier, hvor kreativiteten får lov at løbe frit. 

Nibe Festival 2024 afvikles i Skalskoven i dagene 3. – 6. juli og præsenterer tæt på 100 koncerter og posteren toppes af navne som The Chainsmokers, James Blunt, Ukendt Kunstner, Ronan Keating, Suspekt, Rasmus Seebach og D-A-D.