Nibe 2023 blev én stor manifestation

Aldrig har vi haft tidligere udsolgt, aldrig har vi været flere i skoven, aldrig har vi omsat for mere – og ikke mindst aldrig har de tæt på 20.000 gæster opført sig mere harmonisk. Trods den historiske størrelse, så blev Nibe 2023 en meget velafviklet, rolig og selvfølgelig også succesfuld festival. 

Foto: Ricky Sam Winther

Fyldte camps på Øst og Vest 

Allerede tirsdag aften var der en fantastisk stemning og uhørt stor søgning på Camp Øst og Camp Vest. ”En stor og vigtig del af festivaloplevelsen foregår på festivalens camps. Derfor er vi meget tilfredse med, at den store campingtransformation, som vi satte i gang i 2022, er lykkedes så godt, og at de ændringer, vi har lavet her i 2023, har fuldendt den” udtaler talsmand Peter Møller Madsen. Især flytningen af Grøn Scene gav en mere harmonisk camp.  

Foto: Anders Riishede

Store musikalske oplevelser 

Årets program har inden festivalen fået masser af rosende ord, og artisterne levede til fulde op til det. Eminente koncerter, udadvendt attitude og meget stor søgning til langt størstedelen af koncerterne.  

Hovednavnet, amerikanske OneRepublic, gav en fremragende og enormt energisk koncert. Ryan Tedder ejede en stopfyldt Hesteplads. Danske mastodonter som The Minds Of 99, Tobias Rahim, Nik & Jay og ikke mindst Lukas Graham gav intense og stemnings- og publikumsfyldte koncerter. Suspekt overraskede på sidstedagen alt og alle – og gav koncerter både på Blå Scene og i CrewPitten. Sidtnævnte er festivalens medhjælperområde. 

Festivalens nyeste scene – Grøn Scene på Camp Øst, fandt, efter en lunken opstart i 2022, sin plads på Nibe. Masser af mennesker og masser af fest under de fleste af koncerterne på Grøn. 

Foto: Claus Søndberg

Nibe 2023, meget mere end musik 

Skalskoven var smukkere end nogensinde. Barerne, restauranterne, stierne, lysningerne, opholdsområderne og installationerne stod skarpt og klar til det rekordstore publikum. Den skov kan noget, når den sidder lige i skabet. 

”Kæmpe kredit bl.a. til vores store praktiske organisation og de mange andre frivillige i de teams, som har kreeret vores smukke festivalområder. I det hele taget dyb respekt for den indsats, som de mere end 4.800 frivillige har ydet op til, under og efter rekordfestivalen” – udtaler Peter Møller Madsen. 

Masser af rekorder  

Der blev solgt rekordmange billetter, festivalen meldte TOTALT UDSOLGT tidligere end nogensinde, og omsætningen har aldrig været større. Ja, der blev slået mange rekorder.  

Regnskabet efter Nibe 2023 er logisk nok endnu ikke gjort op, men festivalen giver overskud, og det bliver 7-cifret. Overskuddet fra årets festival udloddes 100 % til almennyttige formål og til foreningslivet i en lang række nordjyske kommuner. 

Og nu vi snakker rekorder, så blev der i øvrigt sat omkring 18 km hegn op og solgt 62.000 kolde Breezers hos købmanden på Camp Øst. 

Sikkerhedsmæssigt var festivalen også i ”rekordland”. Trods væsentligt flere gæster i Skalskoven, så tangerede Nibe Festival 2023, den historisk rolige festival i 2022, med to voldssager og 3 sager omhandlende euforiserende stoffer. Det er meget lidt i en døgnpumpende ”by” med tæt på 20.000 daglige ”indbyggere”. 

Foto: Anders Riishede

Festival med stort undertryk 

At festivalen allerede i foråret kunne melde totalt udsolgt, og rigtig mange ikke nåede at få billet, får forventeligt stor betydning, når festivalen i starten af september sætter billetsalget til Nibe Festival 2024 i gang. Den rekordstore søgning til ”billetlugen” ved billetsalgsstarten i efteråret 2022 forventes at blive endnu større. ”Efter en SÅ velafviklet festival og med SÅ mange, som ikke fik billet, så har vi kæmpe forventninger til billetsalgsstarten til Nibe 2024, som afvikles i uge 27 i dagene 3. – 6. juli” – afslutter talsmand Peter Møller Madsen.