Dillistone: “Det kan de altså bare ikke i Berlin”

Af Søren Mølgaard, Foto: Ricky Sam Winther

Han er dansk. Han er fra Greve. Han har i alt 57,6 mio. afspilninger på sin top 5 på Spotify. Og du kender ham nok ikke. Kunstnernavnet er Dillistone, og det borgerlige navn er Morten Aamudt.

Indtil videre har beatmaskinen med den dragende vokal primært huseret i udlandet, hvor han har opbygget sig et stort navn.

Men nu er han tilbage – denne torsdag gæstede han Skalskoven, hvor han spillede sit dansevenlige musik. 

Kendt men ukendt

Skønt Dillistone måske endnu ikke er et husnavn hos danskerne, er han ikke gået helt ubemærket hen.

I 2022 løb han med Karrierekanonen, og hans single “Haunted” fra 2021 blev ugens uundgåelige på P3. 

– Min musik er melankolsk dans med en god popmelodi. Det er det, jeg brænder for. Man skal kunne danse til det, græde til det og elske det, forklarer Dillistone om sin prisbelønnede musik. 

Den helt rigtige stemning

Vi fanger Dillistone et par timer før hans koncert. Han er glad for at være tilbage i Danmark, og han er allerede helt oppe at køre over at få en flæskestegssandwich nede fra Sult ved Grøn Scene. 

– Shout out til Grøn Scenes cafeteria. En flæskestegssandwich og en Faxe Kondi – det kan de altså bare ikke i Berlin, griner rytmesmeden i backstageområdet.

Dillistone glæder sig til at fyre op under Grøn Scene, og han har allerede været nede for at mærke stemningen foruden at forsyne sig med den legendariske flæskestegssandwich. 

– De virker jo allerede til at være i stemning. Jeg så fire-fem ølbongs… til den samme person, forklarer kunstneren grinende. 

Foto: Ricky Sam Winther

Duften af festival

Det er ikke kun på campområdet, at Dillistone kan mærke den særlige Nibe-stemning. 

– Inde i skoven er det jo fantastisk hyggeligt. At kunne dufte skoven og lytte til musikken og mærke følelsen. Det har været virkelig specielt, siger Dillistone om det summende festivalhumør i Skalskoven. 

– Og jeg glæder mig også allerede til at kunne rende rundt med en øl efter koncerten og selv være lidt med,” tilføjer han hurtigt. 

Dillistone gav et brag af en koncert på Grøn Scene kl. 18 torsdag – med rigelig mulighed for både at danse, græde og elske.

Hvis du var heldig, fandt du ham altså ude på festivalpladsen med en øl i hånden efterfølgende. Hvis ikke du gjorde, er der god sandsynlighed for, at du kan gøre det næste år.