Velkommen til Nibe!

Siden 2019 har pladsen på festivalen fået en makeover og byder i år på flere nye tiltag. Om end du er ny eller gammel festivalgænger, kan du læse med her og få et overblik over festivalens fem scener samt de tilbud, der ligger omkring på pladsen.

Af Kirstine Marie Nielsen. Foto: Morten Brix Ziegler

Skoven i Nibe emmer af latter, snak og god musik, og der er ingen tvivl om, at festivalen endelig er gået i gang. Fra skovbunden er der skudt forskellige barer, madboder, scener og pladser op, og det kan være svært at bevare overblikket over de forskellige tilbud. Men bare rolig, nedenfor får du et indblik i alle skovens muligheder. 

Junglestien

Stien gennem skoven hedder Junglestien, da den snor sig fra plads til plads mellem træerne. Langs stien findes flere forskellige madboder og barer, hvor der er noget til enhver smag – her findes blandt andet sushi, stegt flæsk og asiatisk mad. Er du i humør til et lækkert glas vin i naturen, byder Sigurds Vinbar indenfor til et glas eller to. På ruten støder du ligeledes ind i flere barer, der byder på alt fra øl, cider, drinks og shots. 

Stor Scene

Stor Scene er festivalens største scene, som i de næste par dage huser kunstnere som Suspekt, Malurt, Tessa og Rasmus Seebach. Scenen ligger for enden af Junglestien, som er ruten, der snor sig gennem skoven. Foran scenen ligger en åben plads, hvor der er rig mulighed for både at sidde, danse, drikke og spise. Her er det helt særligt, at der findes en champagnebar, der byder på et lækkert glas i rolige omgivelser. Madmulighederne er ligeledes mange, hvor der serveres burgere, sandwich og grillmad. Er du til fest og farver, findes Club 85 i starten af pladsen, hvor de bringer klubstemningen til skoven. Her er der musik, diskokugler, en stor bar og dansegulv til de, som vil give den gas i løbet af natten. 

Blå scene 

Den næststørste scene på festivalpladsen er Blå Scene. Indgangen hertil er ligeledes gennem Junglestien, hvor en sti fører dig til arealet. På denne scene bliver der blandt andet budt velkommen til Tobias Rahim, Andreas Odbjerg og Burhan G. På pladsen kan du nyde en sprød pizza fra Azzura, eller en lækker omgang mad på Restaurant Himmelblå. Drikkevarer er der også rig mulighed for, da baren Garagen serverer slushice, sodavand, øl og drinks. Er du til øl på fad, ligger der også baren 16 haner, som har et udvalg af øl og cider. Disse barer har selskab af både Den Blå Appelsin og Shake It, der slynger kolde drikkevare over disken hele dagen. Peter Larsen står for kaffen, hvis denne tørst skal slukkes, i deres vogn i lysningen. 

Reservatet 

Reservatet er en mindre scene, der ligger i forlængelse af Stor Scene. Scenen blev onsdag indviet af ItaloBrothers, hvor de med sprøde toner satte gang i festen. I Reservatet kan du købe mad og drikke. Og har du lyst til en kold øl, har Nibe Bryghus en bod bagerst i Reservatet, hvor de serverer kolde fadøl. 

Den Lille Fede 

Den Lille Fede er stedet, der emmer af intimitet. Scenen er placeret i en lille oase i skoven, hvor rammerne for intimkoncerter er lige i øjet. Denne lille lysning gæster blandt andet Phillip, Danser Med Piger og Vingard, der i de naturrige omgivelser spiller i løbet af festivalen. Der er samtidig mulighed for at få slukket tørsten i den lille bar, der ligger ved scenen. 

Grøn Scene 

Grøn Scene er et nyt tiltag, som er kommet i forbindelse med opgraderingen af Camp Øst. Scenen ligger lige ved siden af campområdet og skal være behjælpelig til at sætte de bedste rammer for de overnattende festivalgæster. Udover scenen byder Camp Øst på flere forskellige sociale aktiviteter, såsom beach volley, bordfodbold og loungeområder. Folkekirken har ligeledes gentages sin succes fra tidligere år på det nye område, hvor de i deres telt tilbyder gratis vand, te, kaffe, kage og en tur i skriftestolen til unge på pladsen. Der er ligeledes mulighed for at få stillet sulten og tørsten ved madområdet på pladsen. Her ligger baren Tørst og madboden Sult, hvor de serverer til overkommelige priser. Sidst men ikke mindst, disker Friis Shoppingcenter op med et godt tilbud, hvis du efter en lang dag med fest trænger til at blive kvikket op. Her tilbyder de gratis styling og makeup i deres opsatte telt, hvis du har Friis’ app. 

Havnen

Havnen er det sidste sted på pladsen, som ligger i forlængelse af Junglestien, og bærer præg af en maritim stemning. Her er der mulighed for at besøge en bar forklædt som et fyrtårn, drikke en øl i Skuden Alba eller besøge diverse madboder, der blandt andet serverer lækker fisk. 

Se kortet over hele festivalpladsen her.