Solskin og højt humør op til udsolgt festival

Af Janne Mølgaard, Foto: Claus Søndberg

Ventetiden er forbi. Det er dagen, hvor Nibe Festival 2023 officielt skydes i gang. Dagen starter med mørke skyer over Skalskoven, ligesom lyden fra skovens træer ikke efterlader tvivl om, at det også er en blæsende dag.

Allerede først på dagen har de første forventningsfulde unge mennesker sat sig uden for Camp Øst for at sikre sig en god plads inden åbningen klokken 18.00.

Presset på køen virker, til at starte med, ikke så stort som tidligere år. Men op til åbningen sker der for alvor noget, og køen vokser markant.

Forventningsfulde gymnasieveninder sammen på festivalen for første gang

I køen sidder gymnasieveninderne Sofia, Caroline, Sofie og Thea på henholdsvis 17 år og 18 år, hvor de har slået sig ned og hygger sig.

Sofia og Sofie har begge været på festivalen før, imens det er første gang for Caroline og Thea. Pigerne har haft billet til festivalen i lang tid, da de var blandt dem, der slog til tidligt efter billetsalgets start – en beslutning, de har været ekstra glade for efter festivalen har kunnet melde alt udsolgt.

På spørgsmålet om, hvad Sofia, Caroline, Sofie og Thea glæder sig mest til på festivalen, kommer svaret prompte fra dem alle fire:

– Nik og Jaaaayyyy 

Smilet i venindernes øjne og på deres læber, efterlader ingen tvivl – de glæder sig.

Lukas Graham, One Republic og L.O.C. er derudover nogle af de kunstnere, gymnasieveninderne glæder sig rigtig meget til at opleve– ligesom de glæder sig til at møde nye mennesker.

Ellers håber gymnasiepigerne egentlig bare, at der ikke bliver regnvejr og at de er ‘trætte, fuldstændig smadrede og glade’, når de skal hjem på søndag:

– For så har det været en god festival, er der fuld enighed om.

Da en garvet festivalgænger deler et festivalfif om ”Prins Henning”, lyser veninderne op. Pigerne kan åbenlyst godt se det hyggelige i at sprede en presenning, ”Prins Henning”, ud over sig som et tag, når man sidder i rundkreds og hygger sig på camp’en, hvis det regner.

Festivalen officielt skudt i gang

Klokken 18.00 skyder festivalleder Peter Møller Madsen Nibe Festival 2023 i gang.

Der er store smil på læberne blandt den enorme flok unge mennesker, der stormer ind på camp’en – til trods for, at turen ikke er nem med bagage til de næste dages festival på slæb.

Solen er kommet frem. Vinden er aftagende – det er festivalhumøret til gengæld ikke, tværtimod.

Foto: Claus Søndberg