Samaritterne med godt råd: Husk ikke kun at drikke alkohol

Når solen står højt, og stemningen er god, er vand måske ikke det, man har allermest lyst til at drikke. Alligevel har samaritterne ikke haft et eneste besøg af gæster ramt af hedeslag eller dehydrering. 

Af Søren Ørsnes Førby, Foto: Søren Ørsnes Førby

De første to dage på Nibe Festival 2022 har været velsignet med godt vejr. Termometret har rundet 25 grader i størstedelen af timerne, solen danser på himlen, og vinden puster sjældent. 

Når vejret er sådan, er det ekstra vigtigt ikke kun at drikke alkohol.

– Husk nu at veksle mellem vand og øl eller smirnoff. Selvom en øl er kold, hjælper den ikke på at undgå et hedeslag eller dehydrering, siger Jens Korsgaard, der til daglig arbejder ved Nordjyllands Beredskab, men under festivalen er han leder for samaritterne. 

En nem huskeregel er at drikke én øl og så én vand, inden du tager den næste øl. 

Fordi varmen har været så massiv på årets festival i Skalskoven, havde samaritterne forventet, at flere gæster ville være nødsaget til at besøge samaritternes hvide telt. Derfor er Jens Korsgaard også overrasket over status torsdag eftermiddag. 

– Vi har faktisk ikke haft nogle, der har været dehydreret eller hedeslag. Overhovedet, siger han. 

Samaritterne hører til i det hvide telt ved udgangen af Camp Øst. Her er køligt og luftigt og står som en stor kontrast til de varme telte, festivalgæsterne sover i. 

Når en festivalgænger er ramt af hedeslag eller dehydrering, bliver de hevet ind i skyggen i samaritteltet, hvor der er luft. Derefter får de en masse vand og bliver skyllet med koldt vand. Herefter bliver de observeret, indtil de igen er på fode. 

– Folk kan sagtens ligge her i flere timer. Vi slipper dem ikke, indtil de er friske nok til det. Det er ærgerligt, at de skal gå glip af festivalen, men sådan er det, siger Jens Korsgaard. 

Han kommer med tre gode råd til at undgå hedeslag og få mest ud af sin festival: 

  • Få luftet ud i teltene. 
  • Drik vand. Meget vand. 
  • Fald ikke i søvn ude i solen.