Sådan får du den bedste festival: 5 gode insidertips

Er du jomfruelig festivalsgænger? Eller er din festivalsrutine blevet lidt rusten efter de seneste års nedlukninger? Så læs med her, hvor vi har samlet de 5 mest essentielle tips og tricks indsamlet fra erfarne nibenister!

Af Søren Mølgaard, Foto: Carl Johan Jensen

Nummer 1: Vand, vand og atter vand

Du ved det godt. Din mor har sagt det så mange gange. Ikke desto mindre har vandvognen det med at træde i baggrunden, når først musikken spiller, og øllen flyder. 

For det første er det en rigtig god idé at tage en flaske vand med sig overalt. Når du skal til koncerter, når du besøger barererne, og tag især noget vand med dig, når du går til ro i teltet. 

Især når solen står højt er det – uden at overdrive – livsvigtigt, at du husker at få noget vand indenbords. Imellem øllene selvfølgelig. Og skulle du pludselig befinde dig på en solfyldt Hesteplads foran Store Scene og være dehydreringsdøden nær, kan du være sikker på, at de flinke vagter nok skal finde noget vand til dig, hvis du eller en kammerat spørger dem. 

Foto: Mikkel Werenberg Larsen

Nummer 2: Et basis Nibe-kit

Hvad skal man egentlig pakke til de festlige dage i Skalskoven? Du skal i hvert fald ikke pakke tøj, du er sart over. Men derudover er der nogle rent praktiske pakkenelliker, der kan være nyttige at have med. Listen inkluderer, men er ikke begrænset til: 

 • Solcreme (og husk at tage den på)
 • Gummirøjsere
 • Sko du kan holde ud at gå over 10.000 skridt i 
  • Alternativ: Vabelplastre
 • Håndsprit 
 • Bæltetaske 
 • En sej bøllehat (gerne med et sejt mønster)
 • Powerbank 
 • Myggespray
 • Ørepropper
 • Skiundertøj (selvom det er varmt om dagen, kan det blive rigtig koldt om natten)
 • Gaffatape
 • Smertestillende
 • Din sunde fornuft

Derudover skal du naturligvis huske at have en masse mad med. Dåsemad i forskellige afskygninger er altid et hit. Tomatsuppe med majs skulle efter sigende fungere fantastisk i både kold og varm tilstand. 

Og skulle du være kommet af sted uden noget af ovenstående, så er der ALTID mulighed for at gå forbi servicecentrene eller købmanden på Camp Øst for at få fornødenhederne. 

Foto: Anders Riishede

Nummer 3: Tag et smut forbi kirketeltet

Hvis du har været på Nibe Festival før, så kender du det helt sikkert. Det er lige så fast inventar på Nibe Festival som den gode stemning. Folkekirkens telt er et fredfyldt lille åndehul, hvor du kan få en pause fra festivalens larm og drikkevarer. 

Her har du mulighed for at forsyne dig med saftevand og kage ad libitum. Derudover kan du få opladt din telefon, spille et spil, fordybe dig i alverdens litteratur eller bekende dine synder i skriftestolen. 

Hvis du ikke har været i Folkekirkens telt endnu, så gør dig selv den tjeneste at slå et smut forbi det hyggelige etablissement. 

Foto: Anders Riishede

Nummer 4: Godt naboskab er guld værd

Har du og dit slæng fundet en fantastisk beliggenhed til jeres camp? Godt! Er I begejstrede for at være af sted, og kan I slet ikke holde det inde? Forståeligt!

De camps, der er placeret omkring jer, er helt sikkert også begejstrede. Langt de fleste camps får den bedste oplevelse, hvis man tager en smule hensyn til hinanden. Lad for eksempel være med at stille en SoundBox lige op ad naboens telt for at blæse morgendak af for fuld tryk, før fanden har fået sko på. Og hvis I alligevel ikke kan lade være med det, så smid lige et par kolde bajere i naboens retning. 

Skulle der opstå konflikter, I simpelthen ikke kan finde en løsning på? Så er der kun én ting at gøre: Ølbowling. Må den bedste camp vinde!

Foto: Anders Riishede

Nummer 5: Giv de frivillige en high-five 

Selvom det ikke er øjensynligt for alle gæster, er der flere tusinde frivillige, som knokler deres bagdel i laser både før, under og efter festivalen for at få det hele til at gå op i en højere enhed. 

Du kan kende de frivillige på deres gode humør og store smil. Det er ildsjæle, som lægger alle kræfter i for at sikre, at du får den fedeste festivaloplevelse som muligt. Og de fortjener en high-five! 

Så husk at sende et smil tilbage, når du får tjekket dit armbånd, når du får udleveret en øl, eller når du får at vide, at du ikke må sidde på skuldrene af din høje ven under en koncert. Det betyder rigtig meget, og du spreder den gode stemning. Og hvis der er tid til det, så giv dem gerne lige en high-five oveni hatten!

Foto: Anders Riishede