Release: 8 danske artister til plakaten

Med snart kun 100 dage tilbage til årets festival, er vi for alvor begyndt at tælle ned og fylde musikprogrammet op. Vi har allerede offentliggjort store internationale navne som Black Eyed Peas og Tom Jones, men også populære danske artister som fx Alex Vargas, Dizzy Mizz Lizzy, Jada og Drew Sycamore.

I dag løfter vi så sløret for otte nye navne. De heldige gæster med billet til festivalen, kan nemlig se frem til flere unikke musikalske oplevelser, når FABRÄK, Aksglæde, Scarlet Pleasure, Statisk, DJ Aligator, Malte Ebert, Blæst og Pind også gør os selskab i Skalskoven til sommer.

Om dagens offentliggørelse siger festivalleder og booker, Peter Møller Madsen: ”Dagens slip er et godt og gedigent eksempel på, at dansk musik er beriget med masser af nye navne, som allerede har sat sig i en stærk position, eller forventeligt snart kommer til det”.

SCARLET PLEASURE

De besøgte Lyden af Nibe sidste sommer, og teltet kogte bogstaveligt talt, da megahittet ”What A Life” røg gennem højtalerne. Heldigvis har Scarlet Pleasure sagt ja til at tage deres sprøde rytmer og hits med i Skalskoven lørdag d. 2. juli. 

Med et alvorligt lækkert bagkatalog bestående af hits som bl.a. ”Deja vu” og ”Windy” og en ukuelig liveenergi, har få danske kunstnere sat så solidt et aftryk på den danske musikscene som denne københavnske trio. Siden debuten i 2014 har Emil Goll (sanger), Joachim Dencker (trommeslager) og Alexander Malone (bassist) udsendt en lind strøm af hitsingler, krydset 200 millioner afspilninger på Spotify, spillet udsolgte koncerter, startet fester på de største festivalscener, bragt 90’erne til live og lagt landet ned. 

Scarlet Pleasure vil noget, og både musikalsk og visuelt disker de op med et varmt univers, som man trygt kan lade dansekroppen slænge sig i, tættere på zen end nogensinde. 

MALTE EBERT

Vi har haft besøg af ham før, dejlige Malte Ebert – dengang som fænomenet Gulddreng. Nu gør han ligesom festivalen selv comeback i Skalskoven, og med sig tager han blandt andet sin nye danske musik. 

Tilbage i 2016 slog Malte Ebert igennem på den danske musikscene som sit andet musikalske alias Gulddreng. De populære singler indtog adskillige førstepladser på hitlisterne, og sangene har mere end 230 millioner streams. 

Malte Ebert tog alt og alle med storm under den seneste udgave af Toppen Af Poppen. Her mødte vi en sanger med noget på hjerte, nogle gåsehudsfremkaldende fortolkninger, og masser af humor og satire, når Ebert transformerede sig til Gulddreng. 

Vi glæder os til at se, hvor sindssygt og catchy det bliver i Skalskoven torsdag d. 30. juni. Varm allerede nu op til oplevelsen ved at lytte til ”Mine venner er sindssyge”, ”Hvor blev du af” og ”Rather be”. 

FABRÄK

”Forrygende bøllemusik for møgunger i alle aldre”. Sådan beskrives den rå og energiske duo FABRÄK, som nærmest er kommet ud af det blå og allerede har cementeret sig som et af de mest hårdtslående og spændende nye acts i Danmark. 

Siden bandet udgav debutsinglen ”VOLDSOM” er det gået stærkt. De har udgivet singlen ”DAARLIGT”, som radiostationen P3 haft i høj rotation. Senest har FABRÄK udgivet singlen ”24”, som viser en ny side af duoen. Ved Zulu Awards 2022 fik vi også en forsmag på, hvor opsigtsvækkende og energiske bandet kan være live. Med en stor, svævende guldstribet Kähler-vase hængende i loftet fik duoen med singlen ”DAARLIGT” prikket provokerende til samfundstendenser. 

Med en original blanding af det både gale og geniale, bringer FABRÄK noget hidtil uset til den danske musikscene. Vi er sikre på, at det bliver vildt og voldsomt fedt, når de lander i Nibe lørdag d. 2. juli. 

STATISK

Den dynamiske duo Statisk fra Odense bestående af Mathias Ranch Skov og August Kulmann Halle har fået en brillant start. 

Finalister ved KarriereKanonen i 2019, valgt til P3’s Uundgåelige med singlen ”Højhus”, A-rotation på P3 med singlerne ”Sprængstof” og ”Tiden Går i Stå” og senest en nominering til P3 Talentet ved 2021-udgaven af P3 Guld – det må siges at være en musikalsk karriere i raketfart. 

Statisk beskrives som en eksplosion af nerve og nærvær. Lyrikken og produktionen står i stærk synergi, og hvor ungdommens rus flyder ud af hver en strofe og hver en node. Det bliver en sand fornøjelse, når Statisk giver koncert torsdag til Nibe 2022. 

PIND

Med sange som ”Plastic”, ”Indlæg” og ”Avalon” har musikeren Pind formået at skabe sit helt eget univers, som massevis af lyttere allerede har kastet sig over. 

Pind er en ung mand med et betagende talent for at betragte og beskrive sin omverden, og teksterne er hudløst ærlige og autentiske. I november 2019 udgav Pind EP’en ”Videre”, som udover at være en introduktion til hans univers også var et farvel til livet i provinsen. Den fantastiske single ”Plastic”, hvor rap-kollegaen Benjamin Hav medvirker, var også med på debut-EP’en og satte for alvor Pind på landkortet. Siden da har Pind udgivet singlerne ”Indlæg”, ”Jeg Har Glemt” og ”Avalon”. 

Pind har trippet for at komme på græs, og han har brugt ventetiden på at udforske ny lyd og finde sin egen plads som musiker. Vi kan derfor også glæde os til en masse ny musik, når den skarpe historiefortæller Pind gæster festivalen lørdag d. 2. juli. 

AKSGLÆDE

Bittersød popmusik som man kan danse til. Det er indbegrebet af Aksglædes musikalske univers. Han debuterede i 2016 med sin selvudgivne EP ”Aksglæde”, og sidenhen har han demonstreret sine formidable sangskriverier med hittene ”Giv Lys Igen” og ”PromilleRomantikken”. 

Aksglæde har vundet indpas i både lytternes og anmeldernes hjerter, og det er bestemt ikke uden grund. Når han spiller live, er det altid med sit faste band bestående af nogle af landets dygtigste nye musikere. 

Du kan forvente knivskarp musikalitet og pop fra en farverig palette, når Aksglæde spiller i Reservatet fredag d. 1. juli. 

DJ ALIGATOR

Endnu en gang bliver der fuld smadder på bas-armen, når en af Danmarks bedst sælgende DJ’s gæster vores festival. DJ Aligator inviterer til nostalgisk fest med hits som ”The Whistle Song”, ”Lollipop” og ”Doggy Style”. 

DJ Aligator har triumferet på hitlister verden over, optrådt i over 40 lande med sin musik og vandt som den første danske DJ også den prestigefyldte pris ”The Best DJ of the Year” til Big Apple Music Awards i New York. 

DJ’en har de sidste år stået bag pulten på et utal af scener verden over, og han er stadig klar! Det bliver en fest du sent vil glemme, når DJ Aligator fyrer op under bassen i Nibe fredag d. 1. juli. 

BLÆST

På baggrund af en enkelt EP-udgivelse, og til trods for svære omstændigheder, var den danske popgruppe Blæst et af de travleste live-bands sidste år. Rygtet om de festlige koncerter var løbet de fire unge musikere i forvejen, og kort efter brød de også radio-lydmuren med sangen ”Ego”, som blev P3’s Uundgåelige. 

Gruppen skaber groovy og delikate popsange, som er båret af en ukuelig musikalsk fremdrift. Blæst er indbegrebet af ørehængende melodier med en lyrik, der omfavner øjeblikkene og rummer stor poesi. 

Nu skal Blæst altså også bryde lydmuren på Nibe Festival torsdag d. 30. juni med deres hits ”Ego” og ”Juice”, som både P3 og P4 har været flittige med at spille. 


Musikprogram 2022

Lige nu er følgende navne offentliggjort:

Black Eyed Peas (US), Tom Jones (UK), Dizzy Mizz Lizzy, Rasmus Seebach, Suspekt, MALURT, Martin Jensen, Alex Vargas, Jada, Tobias Rahim, GNAGS, Tessa, Cheff Records (TopGunn, Kidd, Klumben, ELOQ), Faustix x Ude Af Kontrol, Artigeardit, Poul Krebs, Mekdes, Jonah Blacksmith, Dopha, Burhan G, Andreas Odbjerg, Benjamin Hav & Familien, Joyce, Drew Sycamore, Clara, Michael Learns To Rock, DJ Aligator, FABRÄK, Aksglæde, Scarlet Pleasure, Statisk, Malte Ebert, Blæst og Pind.

Følg med på vores kanaler, hvor vi hele marts offentliggør navne til musikprogrammet 2022. Se det foreløbige musikprogram her.