REGNVEJR ER HYGGEVEJR

Af Søren Mølgaard, Foto: Karsten Frisk

Den danske sommer har alle dage været lunefuld. Solskinsvejr er sjældent en garanti. I år er ingen undtagelse, og regnvejret rammer i særdeleshed sommerens festivalgæster.

Men selvom regnvejr for nogle kan sætte en kæp i hjulet for hyggen, så er det ikke tilfældet for årets gæster på Nibe Festival. På festivalpladsen kan alle have en fest i regnvejr.

Anti-hverdag 
På Camp Karma er en række rutinerede festivalgæster trukket ind i det varme telt, som er campens mødested. Og selvom det regner, skal de blandt andet ind og høre Infernal, Magtens Korridorer og Gnags.

– Vi har den holdning, at det jo ikke skal ødelægge noget for os, og det gør det heller ikke, siger Diane Olsen om det omskiftelige vejr.

Gruppen plejer at holde parkeringsplads-party. Torsdag morgen falder regnen som et brusebad over campingområdet. Derfor ender festen nok med at skulle aflyses. Men det stopper ikke den gode stemning i campen.

– Vi er nok typerne, der bare skal have det bedste ud af det. Nu er vi taget hjemmefra, og vi skal bare hygge os og have det godt, påpeger Tina Hessellund.

Jacob Hessellund er enig.

– For os er det her anti-hverdag.

De yngre gæster hygger sig også i regnen
På den store teltcamp kan man finde telte i alle størrelser. Små og store telte står side om side med få millimeter i mellem. I flere af de små telte kan der ikke side mange rundt om højtalerne. Men i de telte, hvor der er plads, finder vi en gruppe, der er på deres første festival.

Selvom det ikke lige var det vejr, de havde forventet, har de stadig idéer til, hvordan de kan hygge sig.

– Vi skal bare være lidt ligeglade med regnen, mener Naya Holmager.

Heller ikke blæsten fra Limfjorden kan holde dem fra koncerterne.

– Vi regner med at træerne dækker, siger Emil Beirholm.

Hyggekroge til alle
Skulle man ikke have plads til at være i sit eget telt, så findes der stadig mange steder, hvor man kan gå i læ og hygge sig med vennerne.

Mange har fundet ind i kirketeltet, hvor der er ly og gratis kaffe, kage og saft. Derudover kan man også bekende sine synder i skriftestolen. Den får dog en anden anvendelse, når teltet er fyldt til bristepunktet. 

Der snakkes, grines og hygges i kirketeltet. Der spises kage, og der spilles med kort (men ikke om penge). Så selvom regnvejret kan ligne en forhindring for hyggen, kan den altså tage form som en opfordring til at rykke lidt tættere sammen og mærke hyggen i de naturskønne omgivelser.