Mød en ny frivillig og Nibe-debutant

Af Natasha Berg, Foto: Ricky Sam Winther

Signe har sin allerførste debut på Nibe Festival som både gæst og frivillig. Hun oplever derfor festivalen i dens forskellige regi, og netop denne kombination er genial og tiltalende, hvis du spørger Signe.

Klokken er 12.05, vejret er fugtigt, og lyden af Lukas Graham hittet ”Off to see the world” spiller lystigt op hos baren Upper West Side ved Blå Scene. 

Ved barens venstre længe står 24-årige Signe og gestikulerer med sine arme, og som modsvar bliver der råbt selvsikkert og grinende fra en anden frivillig:

 – Alexander Skarsgaard!

Tidsfordriv er en del af vagten, når den starter kl. 10.00, for festivalgængerne sover formentlig gårsdagens strabadser ud, så de er udhvilet og klar til at Blå Scene bliver indtaget af Annika Aakjær kl. 15.00.

– Vi leger gæt en kendt i mellemtiden, griner Signe og kollegerne.

Det er Signes første år som frivillig og ikke mindst hendes store debut som festivalgænger på Nibe. Hun blev lokket af to veninder, som tidligere har været frivillige på festivalen, og uden tøven og megen overtalelse fik de solgt idéen ret hurtigt til Signe.

– Jeg blev glædeligt overrasket over, at man kun skulle tage to vagter for at få et partout-armbånd. Det er en ret god måde at opleve festivalens helhed på, siger Signe

Endnu mere glædeligt, ser Signe frem til at servere sin første øl – eller drink. For det er blandt andet mødet med Skalskovens mange gæster og det sociale fællesskab med de frivillige, som også var tiltalende i de hurtige overvejelser.

– Du får lov til at være ret aktiv i festivalen, og baren er en fed måde at interagere med gæsterne på, siger Signe

Ready, set, bar!

Nogle timer senere står Signe med sveddråber frempiblende på panden og et hjertevarmt smil på læben.

– Der har virkelig været godt gang i den, den sidste halve time. Det er sgu meget fedt, siger Signe

Ulvetimen har officielt ramt Upper West Side bar, og efter at have gestikuleret på liv og løs, er Signes arme varmet godt og grundigt op til at lange de mange øl og drinks over baren til de festglade gæster.

Den gode stemning stiger blot i takt med antallet af besøgende på pladsen, og det er ikke kun blandt baren den gode Nibe-stemning spreder sig.

Trods det lufttunge og fugtige vejr, så både smiler og skåler festivalgængerne med hinanden – for god service og lidt koldt at drikke gør underværker.

Når klokken slår 18.00, har Signe fri. Aftenen er ung og mulighederne er mange. Det kan være at vejen leder forbi Reservatet, hvor Danmarks, måske, næste store liveband, Zar Paulo, indtager scenen.

– Jeg har jo hele aftenen foran mig, når min vagt allerede slutter kl. 18.00. Jeg kan endda nå at høre de fleste på Stor Scene  – det er genialt, siger Signe.