MAGTENS KORRIDORER: NIBE SPØRGER, HVAD PUBLIKUM VIL HØRE

Af Liv Thorsted og Andreas Refstrup Sørensen, Foto: Lone Brunø-Sørensen

Med hæse stemmer og våde sko forlader festival-gæsterne en energisk optræden fra Magtens Korridorer. Hits som ‘Lorteparforhold’ og ‘Pandora’ fik gæsterne til at glemme regnen og skråle hele Skalskoven op sammen med de fem kække gutter.

Lidt senere, med en smøg i munden og en øl i hånden, sidder Magtens Korridorer i en farverig fløjlssofa. Den ene rappe replik efter den anden flyver gennem luften. Humøret er højt.De har spillet i hele landet. Hver gang en cigaret tændes, følges den op med en anekdote fra en festival eller en koncert.

Alligevel er de ikke i tvivl om, hvad der gør Nibe Festival særlig i det danske festivallandskab.

– Det er jo et af de få steder der spørger deres publikum, hvad de rent faktisk gerne vil høre, siger bandets ene guitarist Rasmus Kern

– Og ved at hyre os viser at de tydeligvis, at de ignorerer publikums svar, griner bandets anden guitarist Niklas Schneidermann

Gi’ publikum det, de kender
Med et bagkatalog på syv albums, mangler bandet ikke materiale, når de laver deres sæt. Det kan være svært at skære så meget musik fra. Men de ved godt, hvad der virker.

– De sange, vi spiller, er nogle folk kender, siger forsanger Johan Olsen

I år spiller bandet på en lang række festivaler i hele landet. Deres sommertour tæller intet mindre end 25 koncerter.

Når festivalsæsonen går på hæld, skal bandet stadig spille koncerter. Det bliver med den samme tilgang til sætlisten. Noget de kække mænd sagtens kan se en spøjs konflikt i.

– Nogle ville måske sige, at vi i Magtens Korridorer pisser direkte i ansigtet på de mennesker, der specifikt har betalt 300 kroner for at høre os senere på året, siger Rasmus Kern med et flabet smil.

Danmarks mest rockede boyband
Rockgruppen er iklædt nittede læder støvler, double denim og store fingerringe. En typisk uniform for et rockband. Alligevel kalder de sig selv for et boyband.

– Et boyband kan synge og spille, selvom de ikke rigtig kan. De kan danse, og sexy moves ,det er dét, vi er kendt for. De skal se godt ud og det gør vi også. Altså er vi et boyband, siger Johan Olsen med kraft i stemmen mens resten nikker.

Der er nok delte meninger om, hvorvidt Magtens Korridorer er et boyband. Vi kan dog slå fast, at Magtens Korridorer altid er en sikker vinder på Nibe Festival. Vi glæder os allerede til at høre dem igen.