Kom indenfor i festivalens (måske) smukkeste vogn

År efter år tropper flere festivalgængere op med sjove telte eller smukke campingvogn, der sætter ekstra kulør i Skalskoven. Vi har været inde i den flotteste campingvogn, og vi blev ikke skuffet.

Af Søren Førby, Foto: Søren Førby

Det var egentlig ikke meningen, da de kørte ind på campen til årets Nibe Festival, men alligevel endte de med festivalens flotteste campingvogn. 

I campingvognet bor fire gode venner. Ægteparret Gitte Mikkelsen og Brian Pedersen sammen med Pia Thorn og hendes husbond Tom Nielsen. 

De to par har i mange år camperet på landets campingpladser og festivaler, men i slutningen af 2021 belsuttede Pia og Tom at sælge deres campingvogn.

De snakkede med vennerne Gitte og Brian, og de aftalte, at de selvfølgelig altid kunne låne deres, hvis de ville campere rundt i landet. 

Men sådan blev det ikke. 

“Så blev de jo fastlæggere på en campingplads og så røg den aftale,” griner Pia. 

Det blev de sidste skub til, at de i januar 2022 investerede 3500 kroner i en fælles campingvogn. Den nye vogn var dog ikke indflytningsklar.

Der er ikke kun western-tema udvendigt. Foto: Søren Førby

Arbejdede til lyden af countrymusik

Den tidligere ejer havde brugt den som malerværksted. Loftet var sort. Væggene var røde og flere steder var der malet graffiti med neonfarver. Desuden var den helt skrællet for inventar, og var det, som parret med et smil på læben kalder en “skodvogn”. 

Den blev placeret hjemme i Gitte og Brians lade i Terndrup, mens de gik og overvejede, hvad der skulle ske med den. 

Til lyden af country-musik gik parrene i gang med at male og indrette den. 

“Vi har haft mange gode aftener, mens vi har renoveret den,” siger Gitte og fortsætter:

“Vi skulle jo egentlig bare have fire sovepladser, men så tog det ene det andet.”

Den er nu indrettet med brændte træpaneler, to dobbeltsenge og et “opholdsrum”, som kan bruges både til bespisning eller ekstra soveplads. Over spisepladsen hænger årets Nibe Festivalsplakat og troner. 

Da de tirsdag trillede ind på pladsen, lignede den udefra mere eller mindre de andre campingvogne. 

De havde en aftale med graffiti-kunstneren Richard Holmes fra UrbanArtist, at de måske gerne ville have malet lidt af enden på campingvognen, men de havde ikke forestillet sig, at malingen skulle blive så mægtigt. 

Navnet “Dolly” skulle stå på fronten, så alle kunne se, at vognen havde et navn. Hvad vognen er opkaldt efter, er der dog forskellige tanker om. 

Én synes, at vognen oprindelige farve med cremehvid foroven og brun forneden, mindede om et får. En anden tænker på filmkomedien “Sover Dolly på ryggen?”, hvor vognen er opkaldt efter filmens skildpadde Dolly. Andre tænker på Dolly Parton, fordi vognen er restaureret til lyden af country-musik. 

Men fælles er, at de alle synes, at Dolly er et passende navn til vognen. 

Selvom der ikke er malet graffiti indvendigt, så har de forsøgt at holde det i det samme farver. Foto: Søren Førby.

Var ikke til at kende efter arbejde

De to vennepar er alle frivillige på festivalen på Club 85. Mens flere af dem tog på arbejde onsdag morgen, gik kunstneren Richard Holmes i gang med at male vognen. 

Men da de kom tilbage, var vognen ikke til at kende. Den var forvandlet fra at ligne en ordinær campingvogn til virkelig at stikke ud fra mængden. 

Et western-motiv med en gold ørken, livagtige kaktusser og et flot bjerglandskab i baggrunden pryder nu vognen. 

“Det er virkelig blevet pænt,” siger Gitte Mikkelsen med stor overraskelse. 

Tidligere var det sådan, at de havde hver deres vogn med, men fremover bliver det sådan, at de kommer til at bo under samme tag, når de er på festival. 

“Det er skide hyggeligt, at vi nu har trukket os sammen i en campingvogn. Det håber jeg da også, at I synes,” griner Brian og kigger på Tom og Pia. 

De griner med og ser ud til at være helt enige. 

Det har altså været noget af en rejse for de fire venner fra de købte en “skodvogn” til nu at have en af festivalens smukkeste vogne. 

Vognen er blevet skabt på festivalen og skal fremover kun bruges, når de to vennepar skal på Nibe Festival.