KIM LARSEN LEVER VIDERE PÅ NIBE

Af Kristian Bonderup Andersen

I september sidste år mistede Danmark en af de største musikskatte nogensinde. Kim Larsen vandt danskernes og ikke mindst også Nibes hjerter. Med sit rebelske sind og sine folkekære tekster, samlede nationalskjalden danskere i alle afskygninger.

Festivalen har i år valgt at markere Kim Larsens betydning med et stort graffitimaleri på stien op mod festivalpladsen. Klemt inde mellem Dizzy Mizz Lizzy og Lukas Graham står han afmalet med grå strøg fra en spraydåse. Grenene skygger for det markante mundparti det ene øjeblik, mens en
vindpust får solen til lyse det op et øjeblik efter.

– Da jeg så billedet af ham her på væggen, blev jeg meget imponeret. Jeg tænkte, at det var meget respektfuldt minde om ham, siger Alex Mancini på 22 år.

– Man skulle bare høre Kim Larsen. Jeg er glad for at have været her til hans sidste koncert på Nibe i 2017. Hans tekstunivers var og er noget helt for sig selv. Det bliver svært nogensinde at erstatte ham, siger Alex Mancini med vennerne nikker i baggrunden.

Hvem skal tage over?
På den lange væg af store navne, ender det længst til venstre med ‘Kim Larsen og Kjukken’. Et par stopper op. Hvem skal tage over og få en plads ved siden af?

Snakken falder på Rasmus Seebach og hans tekstunivers. Han kan ramme nogle af de samme følelser. Men det er svært. Især når ’hankatten’ bliver nævnt med navne som Elvis og ABBA.

– Det er svært at forestille sig nogen ny Kim Larsen. Måske Lukas Graham er det tætteste på. Selvom han synger på engelsk, rammer hans tekster og budskaber alle aldersgrupper ligesom Kim
Larsens musik gør, siger Alex Mancini.

Kim Larsen spillede utallige gange på Nibe Festival. Sidste gang blev i 2017 på Store Scene med et tætpakket og veloplagt publikum i alle aldre. Om der nogensinde kommer en dansk kunstner med
samme gennemslagskraft, må tiden vise. Men uanset hvad står Nibe Festival klar med en plads på væggen til den næste store spillemand, der skal skråle løs i Skalskoven.