Hvad laver billetsalg på en udsolgt festival?

Af Kirstine Marie Nielsen, Foto: Anders Filtenborg Spliid

Ved billetsalget og påsætningsboden uden for Camp Øst ligger området nærmest øde hen.

Her er det kun enkelte forventningsfulde gæster, der får scannet deres billet og får det adgangsgivende armbånd til pladsen

For første gang i lang tid er der nemlig ingen billetter at købe i døren. Alt er udsolgt, og derfor har folkene i billetsalg måtte finde andre ting at lave.

I år måtte folk gå forgæves til billetsalget

Gæster har gennem tiden besøgt billetsalget og købt billetter direkte til pladsen, uden at skulle planlægge forud for festivalen.

I år ser situationen dog anderledes ud, da det ikke er muligt at få fat i en billet på pladsen som tidligere. Men hvad laver de så i billetsalget, nu hvor billetterne allerede er købt hjemmefra?

Foto: Anders Filtenborg Spliid

Kristian Nielsen er én af de frivillige der sidder ved billetsalg i år og han fortæller:

– Det er virkelig få, der kommer og efterspørger billetter. Det har været tydeligt for alle at der var udsolgt. 

På området omkring mærkes det tydeligt, at der ikke er et stort pres på billetsalget i år. Dog er der alligevel få der er gået forgæves: 

– Jeg tror der var fire mennesker, der kom og efterspurgte billetter i går, fortæller Kristian Nielsen. 

Ved siden af Kristian Nielsen sidder Peter Bredkjær Mikkelsen, som er frivillig ved billetsalget for andet år i træk. Han mærker at der er en forskel i presset fra sidste år til nu:

– Jeg sad i det andet billetsalg sidste år, og der var der meget mere tryk på, fortæller han. 

Selvom der ikke sælges billetter har de frivillige stadig stor kontakt med de frivillige:

– Der kommer alle mulige spørgsmål fra gæsterne, og derudover kommer de og får påsat deres armbånd, fortæller Kristian Nielsen. 

Så på trods af at billetsalg ikke er en mulighed i år, har de frivillige stadig opgaver der skal løses. De bruger timerne på at sætte armbånd på festivalgæsterne, hjælpe med vejledning og guide dem i den rigtige retning ind på pladsen. 

Foto: Anders Filtenborg Spliid

Så hvis du vil undgå at være én af dem, der går forgæves næste år, så skal du sikre din billet til Nibe Festival 2024 når salget bliver skudt i gang.