Grøn energi sikrer stabil Nibe Festival

Nibe Festival erstatter de gamle dieseldrevne strømgeneratorer med grøn energi – udover at være miljøvenligt, sikrer den grønne energi også, at festen fortsætter.

Af Niels Svane Grevlund, Foto: Lars Mørch og Niels Svane Grevlund

Takket være massiv støtte fra Aalborg Kommune, Norlys Vækstpulje og Nibe Elforsynings Fond kan Nibe Festival for første gang afholde festival drevet af grøn energi.  

– Det har kun kunnet ske, fordi vi har fået så kæmpestore donationer, udtaler festivalleder Peter Møller Madsen taknemmeligt.  

Begejstret fortæller festivallederen, at den grønne energi er baseret på vind, og den erstatter de dieseldrevne strømgeneratorer, som festivalen hidtil har benyttet sig af. 

Den grønne energi sikrer, at festen på Nibe ikke lader sig slå ud af potentielle afbrydelser og sikrer, at musikken, sceneshowet og fadølsanlægget holder sig i stødet hele natten, udtaler festivallederen med et glimt i øjet.

Kæmpe check til kæmpe hjælp

Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen hylder ligeledes initiativet. Kommunen er hovedsponsoren bag projektet og har støttet med hele 2,4 millioner kroner.

Også Norlys Vækstpulje yder en stor hjælp med en donation på en halv million, som blev overrakt i form af en kæmpe check på torsdagens pressemøde under Nibe Festival. 

Festivalen er stadig i fuld gang, og selvom gæsterne måske ikke lægger meget mærke til den nye grønne energi, så er det virkelig en skøn genforening med Nibe-energien. Og nu hvor energien jo også er blevet grøn, gør det altså både energien og livet lidt grønnere.