Fuld Effekt skød Nibe Festival 2022 i gang

Med deres blanding af dansk rap og festligt pop satte Fuld Effekt gang i Grøn Scene på Camp Øst. Efter scenefesten var der også stor begejstring hos både bandet og publikum.

Af Søren Førby, Foto: Søren Førby

Det officielle program på Nibe Festival 2022 blev onsdag skudt i gang med en brag af en fest, da rapgruppen Fuld Effekt indtog Grøn Scene. 

Selvom klokken knap havde sneget sig op over 12.00, da drengene indtog scenen, var flere mødt op for at skråle med, hoppe til beatet og få skudt festivalen i gang. De fire mænd var også selv begejstret for at få lov til at skyde Nibe Festival 2022 i gang. 

“Det var fandme fedt”, råber gruppen i kor, da vi fanger dem bag scenen kort efter deres optræden. 

Gruppen havde frygtet, at folk ikke var stået op, stadig lå i deres telt eller var sløve, når de ville indtage scenen 12.00. Sådan blev det dog ikke. 

– Folk er virkelig klar, så det tegner til at blive en god Nibe Festival, siger Alexander Dyrby, der er rapper og ét af de fire medlemmer af Fuld Effekt. 

Nibe Festival var gruppens første festivaloptræden, men publikum skulle se langt efter nerver og begynderfejl. Med en blanding af dansk rap og festligt pop fik de fire mænd gang i publikum og skabte en fest med stor energi.

“Lågsus”

Det var ikke kun Fuld Effekt, der havde debut. Grøn Scene fik med koncerten også debut på den første musikdag. Scenen ligger i Camp Øst skal være med til at sætte gang i festen i campen. 

Og det vækker begejstring ved en større gruppe drenge, der netop havde skrålet med på Fuld Effekt. 

“Det er lågsus, at vi kan få kunstnernes energi herud på campen,” siger 15-årig Viktor fra Frejlev, der sammen med sine kammerater er på Nibe Festival for første gang.

Panoramabillede af Camp Øst, Foto: Anders Riishede

De bor på Camp Øst, hvor der udover udover at feste på Grøn Scene, også er mulighed for at handle i Købmanden, få den legendariske baconburger i restaurant SULT eller tage et spil beachvolley på den opsatte bane.

Fuld Effekt satte gang i festen på Grøn Scene i Camp Øst. De kommende dage vil Grøn Scene blive indtaget af blandt andre Malte Ebert, Emil Kruse og Pattesutter. Du kan se det fulde program her

Fuld hvem?

  • Fuld Effekt fik det store gennembrud, da de tidligere i år stillede op til Melodi Grand Prix 2022 med sangen “Rave med de hårde drenge”, hvor de med technobeats, attitude og rap var et frisk pust på Melodi Grand Prix-scenen. 
  • De har dog udgivet mange numre, inden de stillede sig op på Grand Prix-scenen. Gruppen udgav deres første EP ‘Indfanger Funk’ i 2015 og deres anden EP ‘Hommes Fatales’ i slutningen af 2016. I 2019 udgiver Fuld Effekt deres debut album.
  • Gruppen består af rapperne Zacchary ‘Zacdaddy’ Dyrbye, Alexander ‘Beefsupreme’ Dyrby, Claus ‘Spytclaus’ Thomsen samt Dj’en Kasper ‘DJ Speakr’ Nielsen.