Festivalguiden 2023: Nibe Festival A-Z

Tag et kig i den sande festivalguide, inden du drager afsted til Nibe Festival 2023. Her finder du en masse gode råd, oversættelser af Nibe-slang og et indblik i nyheder på festivalen.

A. Sig hej til vores spritnye app! Appen rummer en masse fede features, uanset om du er stamgæst eller debutant. Find alt lige fra musikprogram, FAQ og et interaktivt kort over festivalpladsen, og indstil automatiske påmindelser, så du ikke går glip af dit yndlingsband.
Download Nibe Festival 2023 i App Store eller Google Play.
 

B. Blå Scene er festivalens 2. største scene, hvor du under den store teltdug kan skråle med på både fællessang og danse, indtil dine ben syrer til.
 

C. Nibe Festival er cool, men også cashless. Så husk dit betalingskort eller få fingrene i et Nibe-møntkort hos kontantboderne ved hovedindgangen eller på Junglestien.
 

D. Drinks! Dem kan du få massevis af i Skalskoven, og de kan købes mange steder. Men en særlig anbefaling går til cocktailbaren SHAKE IT, der ligger ved Blå Scene. Her laves alle drinks fra bunden.
 

E. Elektricitet er heldigvis også nået til Skalskoven i Nibe, så har du brug for at få noget power på din mobil, kan du blive reddet af opladerbokse på blandt andet campen.
 

F. F for fadøl! Skål!
 

G. Sidste år introducerede vi Grøn Scene på Camp Øst. I år har vi flyttet scenen endnu tættere på Skalskoven, så den nu ligger for enden af stien, når du går fra skoven og ud på Camp Øst. Her fyrer vi op for ikke mindre end 13 vilde koncerter – den første allerede tirsdag aften, hvor Faustix åbner.
 

H. Hestepladsen. Og nej, det er ikke, fordi vi har heste med på festival – så ankommer du på sådan en, så parkér den venligst udenfor festivalområdet – men Hestepladsen er derimod den grønne plæne midt i skoven, hvor du vil opleve de allerstørste koncerter fra Stor Scene.
 

I. Italien ­– hvordan hænger det lige sammen med en nordjysk festival? Vi har importeret lidt af Italiens goder – nemlig vin, pizza og hygge ad libitum. Og du kan næsten også selv snakke italiensk, når du har smagt en lækker drue fra Sigurds Vinbar eller en sprød pizza fra Pizza By Azzura.
 

J. Måske har du hørt andre fortælle om Junglestien på Nibe Festival og tænkt, at bøgetræer da slet ikke hænger sammen med en jungle. Nej, der er da heller ikke mange lianer i Skalskoven, men der er til gengæld en jungle af lækre barer og spisesteder på vores junglesti.
 

K. Vi har inviteret kirken med festival, og kirketeltet er et åndehul, hvor man kan slippe den hektiske festivalstemning for en stund og bare sidde og lade sine batterier op – endda også mobilens batteri. Kirken har også altid et stykke kage, saftevand, vand eller kaffe klar. Du finder kirketeltet på Camp Øst.
 

L. Larm er der selvfølgelig en del af på en festival, men du kan også finde hyggelige oaser rundt omkring, hvor du kan få en god sludder med dit festivalcrew.
 

M. Musikken kommer vi ikke udenom, selvom det for nogle kan være svært at løsrive sig fra den sjove stemning på campen. Se spilleplanen for Nibe 2023 her.
 

N. Nætter og dage, der aldrig ender – sådan føles det at være på Nibe Festival. Verden udenfor kører videre, men vi lever i vores egen festlige, fede, sjove og trygge festivalboble

O. Ha’ nu helt styr på din oppakning til festival. Uanset om du blot er afsted en enkelt dag, sover hjemme i din egen seng eller overnatter på et af campingområder, så sørg for at have det allervigtigste med hjemmefra. Opdager du, at du mangler tandbørsten, så kan købmandsbutikken på Camp Øst heldigvis også redde dig.
 

P. En bakke pommes og en vanvittig god festivalburger kan gøre underværker. Så det har vi selvfølgelig sørget for, at du kan få hos Grillen og Burgeren.
 

Q. Mangler du det perfekte quizsted, så er Chill & Champ på Camp Øst en oplagt mulighed. Her finder du et lækkert loungemiljø, hvor stemningen altid er høj, og du kan helt sikkert også finde potentielle quizdeltagere.
 

R. Reservatet er en af de mindre scener på festivalen, men den ligger sublimt placeret inde bag træerne ved siden af Hestepladsen.
 

S. Ohøj sømand! Nibe er jo en havneby, og på festivalens havneområde finder du blandt andet Skuden Alba, hvor du kan være helt sikker på, at matroserne kan lange kolde øl over disken.
 

T. Følg med på vores TikTok, hvor vi både før, under og efter festivalen laver spændende indhold. Ved du eksempelvis, hvordan du bliver helt klar til koncerten med Tobias Rahim?
 

U. Udsolgt! Udsolgt! Udsolgt! Alle billetter til årets festival er revet væk, og vi glæder os til at mærke de mange bankende hjerter i skoven lige om lidt.
 

V. Vi skal nok lade være med at lege alt for meget mor, men et godt råd er nu alligevel, at du skal huske at drikke vand i løbet af festivalen. Så bliver eventuelle tømmermænd heller ikke helt så slemme.
 

W. WC’er kan du finde overalt på festivalen, for vi ved godt, at blæren kan blive presset under sådan en festival.
 

X. Xcentrisk. Ja, det er ikke et helt ægte ord. Men vi ved, at stemningen bliver excentrisk, når du og alle de andre gæster rammer Skalskoven i Nibe i næste uge.
 

Y. Yde. Det gør vores cirka 4.700 frivillige i den grad, når de knokler for at skabe den allerbedste festival for os alle sammen.
 

Z. Festival handler om at zoome ind på nogle af de gode ting her i livet. Venskaber, kærlighed, musik, god mad og drikke og ikke mindst fællesskab.

Tillykke! Hvis du har læst guiden til ende, er du nu et skridt tættere på at være 100-meter-mester i Nibe Festival.  Vi glæder os til at se dig og dit festivalhold på Nibe Festival d. 28. juni – 1. juli!