Efterskoleelever fortæller om deres første musikfestival

Selvom der er mange, der har været på Nibe Festival før, så er der hvert år festivalgæster, der for første gang skal møde festivallivet. Vi følger en af de grupper her.

Af Niels Svane Grevlund, Foto: Niels Svane Grevlund

De har aldrig prøvet det før, det unge hold fra Himmerlandscentrets Idrætsefterskole (HCI), som vi følger under deres første festivaloplevelser nogensinde.

HCI-holdet ankom allerede til dette års Nibe Festival ved tirsdagens åbning af den nye Camp Øst. Her holder de glade efterskolevenner til i Rød Camp i – camp-området med sloganet ”Fest, fest og mere fest!”.

Det var også en fest vi blev mødt af, selvom klokken endnu ikke var 12 – På trods af at de også havde en fest på gårsdagens åbningsaften og -nat, hvor søvntimerne var få. Søvnen var alligevel god, ifølge 16-årige Tom til trods for manglende liggeunderlag.

Here we go again

Da morgensolens varme stråler begyndte at trænge igennem tæppedugen som et naturligt vækkeur, var der blandede første tanker hos efterskoleholdet.

Mens 18-årige Marcus tænkte ”here we go again” – klar på endnu en dag i festens tegn, var nogle af pigernes første vågne tanker; ”jeg skal ha’ en agurk!” til at friske op efter gårsdagens fest. 

Drengene i gruppen foran deres teltområde i Camp Øst, Foto Søren Mølgaard

Efterskoleholdets første dag på festivalen havde samlet set været ”pisse fed”, med højdepunkter alt lige fra Jesu Brødres åbningskoncert til en tur i Folkekirkens telt.

Foruden selve festivaloplevelsen, har holdet også allerede nu oplevet ting, som de ellers aldrig har oplevet, som for eksempel at spille Ludo med hidtil fremmede mennesker i Folkekirkens telt, og at få smagt leverpostej på dåse.

Suspekt, Bacardi Breezers og ølbong-konkurrence

Onsdagen og festivalens første store koncertdag skal holdet, foruden at se hovednavnet Black Eyed Peas, i hvert fald også se Suspekt.

Derudover står onsdagen for efterskoleholdet på at skulle finde flere festivalstole og en fodbold, tanke op på Bacardi Breezers og ikke mindst vinde flere præmier til ølbong-konkurrencen ved naboen Chill & Champ i Rød Camp.

Vi ser frem til at høre mere om hvordan efterskoleholdet oplever udlevelsen af onsdagens planer, og ikke mindst hvad de ellers kommer til at opleve, indtil vi snakker med dem igen!