CORONA Q&A - Nibe Festival

CORONA Q&A

Mange spørgsmål melder sig, når vi taler om Nibe Festival og COVID-19. Det er både blandt frivillige, gæster og samarbejdspartnere. Og vi forstår det godt. 

Vi vil derfor forsøge at svare på de spørgsmål, vi kan. Det er ikke alle svar, vi kan give jer lige nu, men vi vil løbende opdatere siden med oplysninger. 

Vi er optimistiske og har tro på, at vi kommer til at afholde Nibe Festival i Skalskoven til sommer. 

Herunder er svar på nogle af de spørgsmål, I stiller os.

Senest opdateret: d. 24. februar 2021.

Tror I selv på, at vi kan holde festival til sommer?

Ja, det gør vi! Vi er optimistiske og tror på, at vi til sommer kommer til at lave Nibe Festival i Skalskoven igen. Vi har masser af tro og håb, men i sidste ende er det myndighederne, der vurderer, om det er forsvarligt at afvikle. Det er dem, der skal aflyse, hvis det ender der. 

Udrulning af vaccine, det kommende coronapas, muligheder for kviktest, restriktioner, der virker og en udendørssæson på vej – det er alt sammen ting, der bidrager til optimisme hos os.


Er det realistisk og sundhedsmæssigt forsvarligt, at vi kan samles flere tusinde gæster til en festival til sommer?

Vi afholder kun festival, hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt, og det er op til myndighederne at vurdere dette.

Vi mener godt, at vi kan skabe sundhedsmæssigt forsvarlige rammer for et arrangement, og vi tager opgaven meget alvorligt. Vi skal skabe et arrangement, som er lige så sikkert som at færdes i resten af samfundet og med lige så lille smitterisiko, og det tror vi helt sikkert på, at vi kan.


Hvordan vil I samle mange tusinde mennesker på en sundhedsmæssig forsvarlig måde?

Vi mener, at vi med et coronapas, der viser, at man enten er blevet vaccineret, har fået en negativ test, eller har antistoffer i kroppen, kan minimere risikoen for smittespredning. Samtidig vil brug af hurtigtest som screening af deltagere til store arrangementer være en effektiv måde at smitteopspore på. Særligt i forhold til at opfange de smittebærere, som ikke har symptomer, og derfor ikke ville blive testet i andre sammenhæng. Dermed kan vores arrangementer hjælpe med at dæmme op for smittespredning, også i resten af samfundet.

Det er selvfølgelig op til sundhedsmyndighederne at vurdere og tage den endelige beslutning om konkret håndtering. Men de danske festivaler er vant til at håndtere mange tusinde mennesker på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, inden de deltager i vores arrangementer. Vores systemer og mandskab kan sagtens tilpasse sig, så vi sikrer en tryg Nibe Festival – også i år.


Hvad gør I selv for at understøtte mulighederne for at holde festival til sommer?

Vi stiller vores viden, faglighed og vores netværk til rådighed for myndighederne, som heldigvis lytter og anerkender vores svære situation.

Vi arbejder på tværs af festivalbranchen, via vores brancheorganisation Dansk Live, både i Danmark og internationalt med at komme med konkrete bud på overordnede retningslinjer for, hvad der skal til for at begivenheder kan afholdes trygt og ansvarligt.


Kan I ikke bare flytte Nibe Festival til et senere tidspunkt?

En festival planlægges ikke bare på et par måneder. Det tager lang tid at planlægge en festival – over et år – selv om selve festivalen finder sted i en afgrænset, midlertidig periode. Og der er mange parter involveret, som har tilpasset sig efter perioden.

Publikum, samarbejdspartnere, kunstnere, leverandører og frivillige – alle har planlagt efter Nibe Festivals tidspunkt for afvikling, som er aftalt. Nibe Festival er simpelthen for stor til, at vi bare kan flytte den rundt datomæssigt.Hvorfor aflyser I ikke bare?

Fordi vi stadig tror og håber på, at det vil være muligt at holde festival.

Men I sidste ende vil det være en politisk beslutning, om det er muligt at samle mange mennesker til sommer. Vi kan gøre, hvad vi kan for at finde løsninger til, hvordan det kan lade sig gøre, men den endelige vurdering og beslutning ligger hos regeringen.


Hvornår offentliggør I noget musik?

Der er ikke noget, vi hellere vil end at offentliggøre en masse god musik. Vi ved, at musikprogrammet betyder rigtig meget for mange. 

Vi arbejder derfor på højtryk for at sætte det bedste musikprogram sammen til dig. Vi forventer, at vi offentliggør det endelige program i det tidlige forår. Mere info følger.


Har I stadig brug for frivillige?

Ja, helt sikkert! Vi er altid på udkig efter skønne, frivillige mennesker. Du kan læse mere om, hvordan du bliver frivillig på Nibe Festival her.


Hvorfor opgraderer I campingområderne nu?

Den primære grund er, at vi konstant er i udvikling og opmærksomme på ting, vi kan forbedre. Vi vil det bedste for vores gæster, og vi tager det drønalvorligt, at meget af festivallivet foregår på campingområderne. Vi har derfor blandt andet brugt tiden på at opgradere vores campingområder.

Men vigtigst af alt, har vi længe ønsket at forbedre campingområderne, og nu fik vi muligheden for en helt ny placering, som giver os masser af plads til forbedringer og nye tiltag. Det er vi virkelig taknemmelige for. Det giver os mulighed for at forkæle vores gæster endnu mere.

Med Camp Vest og Camp Øst tager vi nogle store og vigtige skridt ind i fremtiden.