Burger, tarteletter og sushi: Her er bodernes madfavoritter - Nibe Festival

Burger, tarteletter og sushi: Her er bodernes madfavoritter

Der er mad for enhver smag på årets Nibe Festival. Vi har spurgt boderne, hvad der er mest populært hos gæsterne. 

Af Søren Førby, Foto: Lone Brunø Sørensen 

Under Nibe Festival byder Skalskoven på mad fra alle afkroge af verden. Alt fra mormors tarteletter til asiatisk sushi. 

Vi har her samlet de ting, som oftest ryger over disken i madboderne. Og vi kan skrive under på, at du ikke vil blive skuffet over maden. 

Grillen 

Vi starter med den legendarisk festivalsburger. Den er et must-try, når du er på Nibe Festival. 

Boden melder, at onsdag – den første dag på festivalen – langede de over 2400 burgere over disken. Torsdag langede de over 2000 over disken, så den er populær og det forstår man godt. 

En velsmurt bolle danner rammerne for den saftige bøf og friske salat. Du kan vælge at få smeltet ost, som gør brugeren endnu mere saftig. Med pommes frites som sidevogn gør man ikke galt i byen. 

Sted: Du finder den velbesøgte bod “Grillen” i starten af Stor Scene på Hestpladsen.

Pris: 65 kroner for burger + 30 kroner for pommes frites

Foto: Søren Førby

Sandwichen 

Lige ved siden af Grillen finder du Sandwichen. Her er publikumsfavoritten en varm panini med kylling og bacon. 

Paninien er lavet af friske råvarer, og serveres direkte fra jernet. Udover kylling og bacon er den udstyret med grøn pesto og er en sikker vinder, hvis du gerne vil have et let og lækkert måltid. 

Sted: I starten af Stor Scene 

Pris: 65 kroner

Foto: Søren Førby

Asian House: 

Midt på Junglestien i Skalskoven mødes asien og festival i en smuk kombination ved Asian Town. 

Menukortet byder blandt andet på en formidabel snackbox, hvor du finder alt det asiatiske mad, du har brug for under en festival. Sprøde samosaer, forårsruller og indbagte tempura- og torpedorejer er hovedingredienser. 

Du kan vælge at tage boxen med på farten eller vælge at nyde den ved det nærliggende område med borde, bænk og sækkestole. 

Sted: Junglestien 

Pris: 75 kroner

Foto: Søren Førby

SushiMania

Er du mere til sushi, er der også god mulighed for det. SushiMania har nemlig sin egen bod på Junglestien, hvor de serverer deres velkendte sushi. 

Sushien er lavet på den meste bæredygtige måde med økologiske ris og bæredygt certificerede fisk. 

Stykkerne spænder fra alt til de vegetariske med avocado, en nigri med tigerejer eller en klassisk med laks.  

Sushien kan nydes sammen med et glas vin, som kan købes i en af nabobarerne. 

Sted: Junglestien 

Pris: 10 stk: 100 kroner. 20 stk: 180 kroner

Foto: Søren Førby

Jernbanehotellet: 

Rød-ternet dug, hyggelig atmosfære og klassisk dansk mad. Sådan kan man bedst beskrive Jernbanehotellet. Den ligger som en dansk oase midt på Junglestien. 

Restauranten kan både bruges som et pusterum i afslappede rammer eller til en hyggelig, festlig stund, når et live-band spiller træhytten op. 

Jernbanehotellet serverer hver dag dagens ret. Onsdag og torsdag var det en klassisk bøfsandwich med brun sovs. Fredag serveres der stegt flæsk med persillesovs. Lørdag står den på flæskesteg. 

Sted: Junglehotellet

Pris: 110 kroner

Foto: Søren Førby

Fiskerhusene

Det nye “havneområde” ved indgangen til Blå Scene byder også på appetitlig mad. Her er der sat tre streetfood boder op, som byder på noget til en enhver smag.

Den første bod er Mormors Køkken. For 80 kroner kan du få tre velsmagende tarteletter med klassisk høns i asparges toppet med persille.

Foto: Søren Førby

Naboboden er Mexicana, der, som navnet antyder, serverer let mexicansk mad. De besøgende er særdeles glade for deres nachos, der kan fås både med kylling, chili con carne eller cheddar. 70 kroner for en gang nachos med kylling. 

Foto: Søren Førby

Den sidste af de tre barer hedder Fiskehuset. Favoritten i denne bar er den kendte fish’n’chips. Fiskene bliver serveret med pommes frites og dyppelse efter eget valg. Pris: 75 kroner. 

Foto: Søren Førby

Alt streetfood kan nydes ved fyrtårnet i havneområdet, hvor der også er mulighed for at forsyne sig med drikkevarer både med og uden procenter. 

Azzurra: 

Den velkendte italienske restaurant Azzurra, serverer også deres formidable pizzaer på årets Nibe Festival. Du kan finde dem ved siden af Blå Scene. 

Menukortet tilbyder pizzaer til enhver smag, og til begivenedernes anledning har de opfundet en “Den Lille Fede”’-pizza. 

Den består af tomat, ost, skinke, ventricina, oksefars, bacon og dressing. 

Det virker til, at den er blevet taget godt imod. Boden melder, at den er særdeles populær blandt gæsterne. 

Foto: Søren Førby

Restaurant Himmelblå: 

Det store hvide telt ved Blå Scene tæt på stien til Camp Øst rummer mad, der er lavet efter alle madkundskabens regler. Især smørrebrødene med fiskefilet eller æg og rejer ryger ofte over disken i restauranten. 

Maden kan nydes både i restauranten eller den tilhørende terrasse. 

Sted: Blå Scene

Pris: 1 stk. tartelet: 50 kroner. 3 stk: 130 kroner

Foto: Søren Førby